Reading Time: < 1 minut

Turcia adoptă măsuri de precauție pentru călătoriile internaționale, solicitând un test negativ COVID-19 pentru ca pasagerii să intre în țară, începând de luni până în martie.

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a publicat vineri o declarație în care a declarat că toți cei care călătoresc ar trebui să prezinte un rezultat negativ în urma unui test PCR efectuat într-un interval de 72 de ore pentru a urca pe zboruri internaționale către Turcia. Anterior, nu erau necesare teste pentru călătoria în Turcia.

Regula se va aplica și tuturor sosirilor terestre și maritime începând de miercuri. Călătorii vor fi obligați la o perioadă de carantină la destinație dacă nu au rezultate ale testelor.

Călătorii care sosesc din Regatul Unit, Danemarca și Africa de Sud în ultimele 10 zile ar trebui să prezinte un rezultat negativ al testului și să intre în carantină obligatorie timp de cel puțin șapte zile până la un al doilea test.

Turcia are printre cele mai grave rate de infecție din lume, cu o medie săptămânală de peste 20.000 de infecții confirmate zilnic. Numărul total de decese este de 19.878, potrivit statisticilor oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here