Reading Time: 2 minute

Prin prisma mediatizării, vedeta ediției de primăvară a Târgului de Turism al României a fost oferta de 1 euro pentru o cazare de 7 nopți în insula Corfu. La o simplă căutare pe internet, nu ai șansa de a găsi astfel de „chilipir” nicăieri în altă parte în lume. Ba din contră ești atenționat că o ofertă prea ieftină poate fi un „scam” și trebuie să stai cât mai departe de ea.

Locația oferită la mare reducere, mai precis gratis publicului amator de călătorii low-cost, este Vila Irida din Paleokstritsa, Corfu, neclasificată. Ofertele altor furnizori pentru aceeași pensiune sunt de cel puțin 10 ori mai mari decât cea de 0.28 eur/zi promovată la târg. Review-urile turiștilor care au vizitat-o și au postat pe un binecunoscut portal românesc de testimoniale de călătorii, scot la iveală mizeria din camere și de pe holuri. Și asta nu e tot. Pe lăngă murdăria pe care trebuie să o înfrunte, turiștii cazați aici au parte și de mici vietăți care zburdă nestingherite pe pereții pensiunii (șopârle sau păienjeni) și nu numai. Toate aceste relatări, ar trebui să determine turoperatorii onești să nu mai includă această locație în circuitele lor turistice.

Greu de înțeles de ce, din multitudinea de strategii de diferențiere sau promovare a serviciilor oferite de respectivul turoperator, de altfel aflat pe o poziție dominantă în piață, acesta a ales această modalitate de a-și atrage noi clienți sau de a-și mări notorietatea, oferind gratis cazări în urma cărora este greu de crezut că vor crea clienți mulțumiți.

Iar o competiție bazată pe bătălia prețurilor este una perdantă nu numai pentru jucătorii din domeniu, ci și pentru consumatori. Este evident că o știre bazată pe un preț atât de mic a atras toate privirile și implicit camerele și microfoanele. Iar amatorii de chilipiruri au făcut coadă și în euforia dată de bucuria că au prins „deal-ul” au uitat să își mai pună întrebări asupra seriozității lui și cum ar fi dacă, peste câțiva ani, același turoperator care a reușit să câștige o și mai mare cotă de piață eliminând competitorii care din diverse motive nu au ales să susțină bătălia prețurilor și să vândă înregistrând pierderi, va ajunge să vândă această vilă neclasificata cu 100 euro pe noapte sau mai mult. Pentru că alegerile noastre vor fi limitate pe plan local, din comoditate sau neștiință, probabil că vom înghiți vacanțe la adevăratele prețuri „fără concurență”.

Autor: Corina Păcuraru

Te așteptăm și aici ☺️

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe Facebook, pe Pagina de Travel, şi pe Instagram, unde găsești ponturi pentru vacanțe reușite și nu numai.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here