Reading Time: 2 minute

Odată cu ridicarea restricțiilor de călătorie în Italia, Veneția caută încă o dată modalități de a limita numărul de turiști admiși în interiorul orașului.

De multă vreme, orașul lagună a fost preocupat să găsească modalități de a reduce supraaglomerarea, asigurându-se totodată că atât locuitorii, cât și turiștii se pot bucura de tot ceea ce oferă Veneția. Cea mai recentă soluție datează din toamna trecută, când administrația locală a decis ca tuturor vizitatorilor să li se perceapă o taxă de intrare cuprinsă între 3 și 10 € – o schemă care trebuia să fie pusă în aplicare în vara acestui an, dar care s-a decalat pentru vara anului 2021 din cauza restricțiilor de călătorie cauzate de pandemia COVID-19.

Primarul Veneției, Luigi Brugnaro, a declarat într-o conferință de presă că administrația se gândește să implementeze taxa de intrare la turnichetii situați în tot orașul.

Turnichetii ar ajuta la reglarea accesului turiștilor în oraș – toți rezidenții, lucrătorii și studenții care trebuie să intre zilnic în Veneția ar avea o cheie virtuală printr-o aplicație pe smartphone-urile lor, iar turiștii vor completa restul locurilor în fiecare zi, rezervându-și intrarea.

Primarul Brugnaro este încrezător că „turismul se va întoarce la Veneția”. Și a adăugat că „ceea ce trebuie să facem este să menținem și să arătăm un oraș sigur și să ne gândim la mâine.” Primii pași ai Reginei Adriaticii spre revenirea la normalitate includ Festivalul de Film de la Veneția, care va avea loc în septembrie și va fi primul dintre festivalurile de film europene după începerea pandemiei COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here