Reading Time: < 1 minut

Dacă o plimbare cu gondola în Veneția este pe lista dvs. post-pandemică de călătorii, ați putea dori să știți că noi restricții vin asupra faimoasei activități italiene.

Asociația Gondola din Veneția a anunțat recent că numărul maxim de pasageri într-un tur clasic pe canalele înguste ale orașului va fi acum de cinci, în loc de șase persoane, din cauza „greutății medii în creștere a turiștilor”, a relatat CNN.

Andrea Balbi, președintele Asociației Gondola din Veneția, a declarat pentru CNN: „În ultimii 10 ani, turiștii cântăresc mai mult”, adăugând că ar prefera să reducă numarul de pasageri decât să cântărească fiecare pasager înainte de a urca. Raoul Roveratto, președintele asociației de gondolieri suplinitori, a declarat că atunci când bărcile sunt complet încărcate, încep să ia apă și să se scufunde. „Din unele țări, parcă se încarcă bombe”, a spus Roveratto.

Restricțiile de acest gen nu sunt noi. Acum doi ani, Grecia a interzis persoanelor considerate „supraponderale” să călărească măgari în Santorini, pretinzând că turiști din S.U.A. și Marea Britanie le ofereau măgarilor leziuni ale coloanei vertebrale, potrivit CNN. Între timp, unii călători iau inițiativa de a schimba stigmatul legat de greutate și se intreabă cum ar trebui să arate un călător normal.

Pandemia a pus o povară uriașă asupra industriei turismului din Veneția, iar numărul total de gondole în serviciu a fost redus temporar, în timp ce orașul întâmpină mai puțini vizitatori, potrivit CNN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here