Reading Time: 2 minute

Primii pasageri au călătorit în siguranță pe Virgin Hyperloop din Las Vegas, duminica trecută.

Hiperloopul este o nouă formă de transport care permite oamenilor să călătorească într-un tub de vid la viteze de până la 600 mph. Levitația magnetică ridică vagonul deasupra unei căi de rulare în timp ce magneții împing trenul în sus. Până în prezent, hyperloop-ul a atins numai 100 mph pe pistă, față de 600 mph pe care se presupune că este capabil.

Weekend-ul trecut, Josh Giegel, cofondator și director tehnologic, și Sarah Luchian, directorul Passenger Experience, au fost primele persoane care au testat hiperloopul.

Giegel și Luchian au testat noul vehicul XP-2, construit la comandă pentru a asigura siguranța și confortul maxim al pasagerilor. În cele din urmă, vehiculul va putea adăuga până la 28 de pasageri, dar această demonstrație inițială a fost menită pur și simplu să arate modul în care pasagerii pot călători în siguranță într-un hyperloop.

Sultanul Ahmed Bin Sulayem, președintele Virgin Hyperloop, a spus: „Am avut adevărata plăcere să văd istoria făcută în fața ochilor mei – să asist la primul mod nou de transport în masă care prinde viață. Am avut întotdeauna o credință extraordinară în echipa de la Virgin Hyperloop pentru a transforma această tehnologie într-un sistem sigur și astăzi am făcut asta. Suntem cu un pas mai aproape de a introduce o nouă eră a mișcării ultra-rapide și durabile a oamenilor și a mărfurilor.”

În ciuda testului reușit, Virgin Hyperloop încă nu este pregătit pentru a intra în funcțiune. În următorii câțiva ani trebuie să aibă loc mai multe teste pentru a îmbunătăți performanța și siguranța, dar compania speră că va fi certificată pentru utilizare în 2025 sau 2026.

Virgin nu este singura companie care experimentează această tehnologie. Elon Musk construiește în prezent „Loop” în Las Vegas și intenționează să construiască un tunel hiperloop din Washington, DC, către New York, pentru a face călătoria posibilă în doar 29 de minute. De-a lungul Atlanticului, Hardt Hyperloop este un proiect propus între Amsterdam și Paris, conectând cele două orașe în doar 90 de minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here