Reading Time: 2 minute

World Travel and Tourism Council, un forum pentru industria calatoriilor și turismului format din membri ai comunității globale de afaceri, nu sprijină mișcarea unor țări care intenționează să deschidă frontierele călătorilor vaccinați și să le țină închise pentru alții.

Potrivit președintelui și directorului general Gloria Guevara, “Doar o mică parte din populația lumii a primit vaccinul. Va dura mult timp pentru a vaccina populatia globala, in special a celor din tarile mai putin avansate, sau in diferite grupe de varsta; prin urmare, nu ar trebui să facem discriminări împotriva celor care doresc să călătorească, dar care nu au fost vaccinați „, a spus ea, menționând că cei care nu sunt vaccinați ar trebui să poată călători prin testarea COVID-19.

Ea crede că este „o abordare de bun simț” să permită călătoria celor care nu au COVID-19 prin prezentarea rezultatelor testelor, numind ideea unei cerințe de vaccinare generală „o discriminare împotriva grupurilor non-vulnerabile.

„WTTC solicită de mult timp un regim de testare rapid și rentabil recunoscut la nivel internațional în punctele de plecare din întreaga lume. Acest lucru ar evita exportul virusului și ar ajuta la restabilirea călătoriilor internaționale ”, a menționat ea.

Guevara a reiterat încă o dată apelul pe care WTTC și alte organizații de călătorie l-au făcut de luni de zile către UE și alte guverne, pentru a redeschide frontierele pentru cei care dețin rezultate negative ale testelor COVID-19.

Anterior, Guevara remarcase faptul că, dacă guvernele lumii așteaptă ca majoritatea oamenilor să fie vaccinați, poate fi prea târziu pentru această industrie și pentru cei care lucrează în aceasta, cerând o restabilire rapidă a călătoriilor internaționale fără a aștepta vaccinările.

În aprilie 2020, un oficial al UE a declarat pemtru SchengenVisaInfo.com că, odată ce un vaccin împotriva COVID-19 a fost aprobat, călătorii din bloc vor fi obligați să demonstreze că au luat vaccinul pentru a li se permite să intre în orice ale statelor membre.

Acum, mai multe țări au avertizat că pregătesc „pașapoarte de vaccinare” pentru cei care primesc vaccinul COVID-19, precum Danemarca, în timp ce altele au anunțat că vor permite să intre doar călătorii care au dovezi că au fost vaccinați împotriva COVID-19, Cipru fiind un exemplu.

Mai mult, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a cerut Comisiei Europene să introducă un certificat de vaccinare împotriva coronavirusului pentru a facilita călătoria în bloc, dar nu a primit niciun răspuns până acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here